Jeugdcommissie

De jeugdcommissie zorgt ervoor dat alle jeugdteams zorgvuldig worden ingedeeld en goed voorbereid aan het seizoen kunnen beginnen door o.a. het regelen van oefenwedstrijden. Ze houdt contact met de bond over de poule-indelingen en dispensaties, én onderhoudt contact met coaches en managers. Informatie over regels bij het invallen bij andere teams wordt vóór elke competitie in een duidelijk overzicht gezet en verdeeld.  

Nieuwe leden en proefleden worden verwelkomd en geïnformeerd waar ze terecht kunnen. 
Bij vragen kun je een mail sturen naar [email protected]

Teamindeling

De totstandkoming van de teams wordt volgens het selectiebeleid uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat alles eerlijk en objectief verloopt. Bij het item Selectiebeleid is gedetailleerd uitgelegd hoe de teamsamenstelling wordt uitgevoerd. Een belangrijk onderdeel is de enquête die in het voorjaar wordt verstuurd, daarin kun je veel wensen aangeven en dat is belangrijke informatie bij het indelen.

Proeflidmaatschap

Door het op het inschrijfformulier "proeflid" in te vullen laat je weten je zoon/dochter te willen aanmelden voor de proeftrainingen. De jeugdcommissie neemt dan contact op wanneer er kan worden deelgenomen aan de trainingen. Dit is meestal de eerstvolgende training na aanmelding. Het is belangrijk om het inschrijfformulier in te vullen, zodat uw kind verzekerd is tijdens de training. De benodigde info voor het deelnemen aan de (proef)trainingen vind je in de proeflidbrief

Lid worden

Enthousiast geworden na de proeftrainingen? Het proeflidmaatschap omzetten naar definitief lidmaatschap kan door bij "lid worden" het inschrijfformulier volledig in te vullen. De ledenadministratie zet het proeflidmaatschap om naar een vast lidmaatschap. Volwaardige leden mogen meedoen aan de competitie als dit volgens de coach het hockeyniveau voldoende is. Nieuwe leden worden dan ook ingedeeld in een team. Er kan een voorkeur opgeven worden voor een team. Als deze voorkeur past binnen de verdere criteria van de teamindelingen (zie verder ‘teamindeling’) zal hier zoveel mogelijk rekening mee worden gehouden. Benodigde info na aanmelding vind je in de welkomstbrief.

Uitrusting

Om veilig te kunnen spelen zijn een aantal zaken belangrijk:

  • bitje (is verplicht; zonder bitje geen wedstrijd)
  • scheenbeschermers (zijn verplicht; zonder scheenbeschermers geen wedstrijd)
  • hockeyschoenen geschikt voor kunstgras
  • Clubtenue: - donkerblauw rokje/broekje met logo HCAS, oranje sokken met HCAS logo, shirt wordt aangeleverd door de club.
  • hockeystick op de juiste lengte
Kijk bij Kleding en Tenue waar je deze materialen kunt aanschaffen.

De rol van de ouders

De hockeyvereniging draait voornamelijk op vrijwilligers, dit zijn leden en ouders van jeugdleden. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door een bijdrage te leveren als coach, (hulp)trainer of teammanager van het team van je kind.  Laat het de jeugdcommissie weten als er hiervoor interesse bestaat.

Ook de inzet als lid van een commissie of door te helpen bij het organiseren van activiteiten of klusdag wordt enorm gewaardeerd. Ben je geïnteresseerd in een van bovenstaande rollen meld je dan aan via [email protected].

Hockey is een teamsport. Door afwezig te zijn tijdens trainingen of wedstrijden dupeer je teamgenoten. Zorg er dus voor dat uw kind alleen in het uiterste geval een training of wedstrijd moet missen en meldt dit indien mogelijk vooraf. Gelukkig ervaren we in de praktijk dat de kinderen heel graag komen hockeyen en dus niet willen afmelden zonder goede reden. Mocht uw kind toch echt niet kunnen, dan afmelden van een wedstrijd bij de coach. Voor de training kan er worden afgemeld via de manager van het team.

Wij hebben sportiviteit hoog in het vaandel staan. Ouders en andere supporters laten zich nooit negatief uit over spelbegeleiders, coaches of het getoonde spel. Enthousiast aanmoedigen is natuurlijk altijd goed.