Dames 1 Jong - V.M.H.C. Basko DJ2: 5 - 1

Gespeeld op: 11-10-2020

Hallo allemaal,

 

Vandaag de wedstrijd tegen Basko en bij winst doen we weer helemaal mee.

Kris afwezig en Lieke mocht weer een paar min maken.

 

We begonnen zeer goed aan de wedstrijd en Basko stond meteen onder druk. Ze wisten duidelijk geen raad met ons middenveld. Zeker Anne was op dreef en al gauw kreeg daardoor Kim een goede kans die er dan ook in ging. 1-0

We bleven goed druk zetten en als Ted en Emma weer eens hun man voorbij gingen, dan lag hun verdediging open. Na weer wat kansen van Laukje en Kim was het Nathalie die de 2-0 maakte. Erg druk was het voor hun goal, maar Nathalie bleef koel en scoorde beheerst.

Onze verdediging was vandaag ook weer ijzersterk. Ciara was vandaag een keer als linksback en dat deed ze goed. Ze heeft amper iets weggegeven. Ik kan wel zeggen dat waar ik ook iemand neer zet, ze blijven goed presteren en dat was zeker vandaag en ook vorige week het grote pluspunt.

In het 2de kwart een super mooie aanval waar de 3-0 uit kwam. Emma versnelde en gaf de bal precies in de loop van Demi mee. Zij legde breed op Kim en de 3-0 lag binnen.

Niet veel later een s.c en dan is het vaak Sanne die scoort. Goed aangegeven van Lieke en goed binnen gepusht. 4-0 net voor rust.

Na de rust werd het wat minder. Ze werden wat melig en bij Basko gingen ze alles of niets spelen. Lange ballen naar voren en hopen op de counter. Daar gingen we wat te veel in mee en de scherpte was weg. Het werd wat gepruts aan beide kanten.

Gelukkig was het 4de kwart weer iets beter en daarbij kregen we een wereldgoal te zien.

Volgens mij was het Esther die onderschepte en Demi op rechts vond. Maar ik weet het niet meer zeker. In ieder geval werd de bal vanaf recht richting kopcirkel geslagen waar Anne aankwam. Ze controleerde de bal rennend en sloeg al vallend met de backhand binnen. 5-0 en wat een goal.

Daarna ging Basko voor de ere treffer en mooi voor hun kregen ze die. 5-1. Maar daar hadden ze nog flink voor moeten knokken want Janne stond op het laatst telkens goed.

Demi mocht nog 1 keer alleen op de keepster maar niet de bal maar Demi zelf ging de lucht in. Eindstand 5-1.

Dames wat een wedstrijd. Ik had de druk opgevoerd dat we moesten winnen en het blijkt te werken. Zeker de eerste helft was perfect. Daarbij een pluim voor onze verdediging. Het verslag gaat toch vaak over de goals, maar al weken maken onze verdedigers een sterke indruk. Ga zo door meiden.

 

Tot de volgende keer

Groeten Judith en Franco

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Hockey Geldrop DJ3
R.H.C. Concordia DJ1
HC Helmond DJ6
HC Helmond DJ7