Login ❯

Wedstrijden quicklinks

Mededelingen

Agenda

za 07-03  HCAS Clubquiz
vr 10-04  AmeeZing HCAS
vr 15-05  Businessuitje naar '
zo 17-05  Preuvenement
zo 31-05  Familie Hockeytoerno
za 20-06  Jongste Jeugddag
  hele agenda

Komende 6 verjaardagen

Fleur Eijsbouts 28-02
Judith v.d. Berkmortel 01-03
Mees Linden 01-03
Kim Bakens 02-03
Hendrik-Jan van Griensven 02-03
Ilse Derix 02-03
MA3- HC Oranje Rood Oranje-Rood MA9 : 3 - 1
 

Hallo allemaal,

 

Vandaag de wedstrijd tegen medekoploper Oranje Rood, al is het nog wel vroeg om over koplopers te praten. Het beloofde in ieder geval een mooie wedstrijd te worden. Iedereen fit en van de partij en Ciara zou ons doel verdedigen.

De wedstrijd:

We begonnen zoals vaker de laatste weken goed en al snel werd Oranje Rood onder druk gezet. Binnen 5 min, na wat kleine kansjes vooraf was het Kim die de 1-0 binnen sloeg. Mooie aanval en goed afgerond. Oranje Rood had weer duidelijk problemen met ons overtal op het middenveld. Hun beste speelster stond ook op het midden, maar Marie Carine, Sanne of Julia zaten erboven op. Daardoor gingen zij lange harde ballen naar voren slaan en hoopten ze dat er een goed viel. Doordat we af en toe iets te hoogdruk zette, kwam er dan ook wel eens een bal door. Maar Ciara die heel goed uitkwam loste dat perfect op. De 2-0 had voor mij wel mogen vallen voor rust, maar ook zij hadden een geweldige keepster. Suzanne die goed in de wedstrijd zat deed eigenlijk alles goed en toch kreeg de keepster er de stick tegen aan zodat het 1-0 bleef. Dan is het toch spannend, zeker omdat Oranje Rood wat sterker werd. Na rust was de wedstrijd meer in balans. Wij wel de betere kansen, maar hun counters waren levensgevaarlijk. Dan valt plots toch de 1-1 en dan krijgen we het even zwaar. Zij geloofden er weer in en kregen extra energie. Wij kwamen er niet meer goed uit. Dit kwam mede doordat ook Oranje Rood wat meer risico nam. Met nog een kwart te gaan besloten ik en Ronnie om toch voor de volle winst te gaan. Esther en Dorthe gingen met zijn 2en verdedigen en daarvoor 5 middenvelders en 3 spitsen. Al snel wisten zij daar geen raad en hadden wij weer telkens de vrije man. Daardoor kwam de bal bij Julia die mooi de keepster omzeilde en met de backhand de 2-1 binnensloeg. Wat een bevrijding. Als Kim dan uiteindelijk ook nog de 3-1 binnenslaat op goed aangeven van Suzanne dan is het klaar.

Meiden dit was tot nu toe de moeilijkste tegenstander en ook nu laten jullie zien dat jullie veel kwaliteiten hebben. Wij coaches hadden maar 1 min om de tactiek te veranderen en jullie vulden deze perfect in. Top.

 

Tot volgende week

Groeten Ronnie en Franco