Login ❯

Wedstrijden quicklinks

Mededelingen

Agenda

de agenda is leeg
  hele agenda

Komende 6 verjaardagen

Lotte van Gorp 28-11
Owyn Peeters 28-11
Morris ten Thije ook genoemd boonkkamp 29-11
Roan Esselink 29-11
Meike Lijten 30-11
Thijs Bakker 30-11
MA3 Zaal- Eersel MA2 : 4 - 1
 

 

Hallo allemaal,

 

Vandaag is het dan zover. We kunnen kampioen worden, want we moeten tegen de nr 2 en 3. Ook zij hebben nog kans.

Ciara was helaas verhinderd, dus we hadden weer een strijdplan uit de hoge hoed getoverd.

 

De eerste wedstrijd dan tegen de nr 3 Eersel. Zij moesten winnen, anders was het over. Dat was ook wel te merken, want vanaf min 1 ging het volle bak. Dan maken zij ook nog vrij snel de 0-1 en dan moeten we zorgen dat we rustig blijven. De eerste complimenten al voor de meiden zeg. Ze laten zich niet gek maken en we bleven ons spel spelen. Iets meer ingezakt, eigenlijk het huisje systeem en als het kan er razendsnel uitkomen. Nadat er van ons al 3 tegen de grond waren geduwd en dat ook nog allemaal mocht, kregen we meer grip. Een prachtige pass van Marie Carine werd door Demi mooi als een tip-in binnen gewerkt 1-1. Dan een nieuwe tegenvaller. Laukje ging door haar rug en met het gemis van Ciara hadden we maar 1 echte spits. Julia werd als spits ingebracht en niet veel later maakt ze de 2-1. Goed aangespeeld door Emma en fraai binnen gepusht. Toch komt Eersel weer langszij en blijft het spannend. 2-2 We herpakken ons weer en de druk wordt groter op het doel van Eersel. Demi, Emma en Julia krijgen mooie kansen, maar hun keeper of speelsters staan telkens in de weg. Dan weer een s.c en ja hoor Julia slaat goed binnen 3-2. In de rust nog wat puntjes op de i gezet en alles stond goed. Esther, Marie Carine, Sanne en Lieke waren heer en meester achterin en Eersel had het lastig. Dan komt ook nog eens de 4-2 weer van Julia en dan hebben we eindelijk een gaatje. Dat was ook wel nodig wat de kopjes werden te rood naar mijn idee. Dan weer een s.c en ook deze mag er zijn. Sanne neemt aan en omspeeld een paar speelsters en scoort 5-2 met nog een 10 min. Nu denk je het is binnen, maar Eersel gaf nog eens gas. Dominique moest ineens aan de bak en dat deed ze geweldig. Een s.c tegen en die ging er in 5-3 en dan is het toch weer spannend. Niet veel later weer een s.c. Ten eerste niet terecht en ten 2de ging de bal erin, wat ook nog eens niet terecht was. 2 fouten op rij maar wel 5-4. Dan kan ik jullie vertellen dat die laatste 2 min erg lang duurde voor mijn gevoel. Het bleef toch 5-4 en de eerste overwinning was een feit. Yes.

 

De 2de wedstrijd dan. Als ik ze nog zie achteraf op die bank, dan zag ik meiden die erg diep waren gegaan. Dan moesten we ook nog eens tegen Oedenrode. Zij spelen altijd al erg fysiek. Gelukkig was Laukje weer aan de betere hand, dus hadden we weer 9 speelsters. Ook hier gingen we weer compact starten en wat loeren op een counter of slim de ruimtes benutten. Het ging lange tijd gelijk op en zowaar hadden wij de betere kansen. Zeker Emma was vaak gevaarlijk. Mooie duels waren er weer en je zag dat beide teams behoorlijk slim waren en niet voor niets bovenin staan. Dan toch de 0-1 voor Oedenrode. Wel balen, maar ook nu bleven ze kalm. We waren nog steeds wat aan het bekomen en Oedenrode zakte meteen in en liet nu ons komen. Gaf ons wel de kans om wat bij te tanken. Als Lieke dan ook nog eens Sanne stiekem weg ziet lopen en een perfecte pass geeft is het aan Sanne om te scoren. Gelukkig doet ze dat ook en het is weer 1-1. Beide teams kregen nog wat kansen, maar beiden hadden ook een goede keepster. Dominique sloeg zelfs haar stick kapot in de laatste sec voor rust. Leuk om te zien was dat toen zelfs Eersel er aan kwam om ons een stick te geven. Die stonden achter ons dat was wel te merken.

Na rust was het Demi haar beurt. Ze was in de eerste helft wat ongelukkig in het passeren van haar speelster. Ze had ook extra gespeeld en de rust deed haar goed. Nu lukte het haar wel en ze maakt de 2-1. Wat er toen gebeurde snap ik niet helemaal. Oedenrode zette geen druk meer en wilde ook op de counter spelen, maar wij stonden voor en Lieke met Marie Carine gingen heel bewust op en neer spelen achterin. 5 min lang mochten wij zo spelen zonder dat hun ingrepen en toen besefte zij pas dat zij iets anders moesten doen om te winnen. Wij hadden immers aan een gelijk spel genoeg. Met nog 8 min gingen zij weer vol gas en dan maken ze ook nog de 2-2. Fijn om de coaches te zijn van een team dat altijd een triller partij wil.

Het team was bijna helemaal op maar gelukkig was Laukje weer een stuk fitter en zorgde ze weer voor veel onrust bij Oedenrode achterin. Als uit nood Esther in de spits moet en ook nog eens de 3-2 binnen tikt is de blijdschap enorm. Nog 3 min en we staan voor. Nog 3 hele zware min met alles er op en aan. Bal van de lijn en lichaam ervoor gegooid enz. Het was tijd en het KAMPIOENSCHAP is binnen.

Meiden wat heb ik en Ronnie genoten vandaag en het hele zaal seizoen. Jullie zijn stuk voor stuk toppers en jullie hebben het dik verdiend. Proficiat dames.

 

Tot de volgende keer en dan weer buiten, waar we ook nog in de race zijn.

Groeten Ronnie en Franco