Login ❯

Wedstrijden quicklinks

Mededelingen

Agenda

za 04-05  5 x 5 toernooi
vr 24-05  Pubquiz
zo 09-06  Familie Hockeytoerno
za 22-06  Jongste Jeugd Seizoe
za 29-06  Minikamp
  hele agenda

Komende 6 verjaardagen

Merel van Meurs 26-04
Marianne van Brussel 27-04
Joƫlle van Houts 27-04
Nyree Verstappen 27-04
Guusje Thijssens 28-04
Just Wilms 28-04
MB3- HC Mierlo MB3 : 1 - 4
 

Hallo allemaal,

 

Vandaag de wedstrijd tegen Mierlo MB3. Zij staan 2de met uitslagen die aangeven dat ze makkelijk scoren.

Bij ons wat pijntjes in het team. Sanne voorlopig geblesseerd en Anne, Laukje, Marly en Femme niet geheel fit. Amber en Isa konden gelukkig extra mee.

 

Weer opdracht gegeven, verdedigend beginnen en dan zo lang mogelijk de 0 houden. Dan zien we wel hoe het loopt als ze wat uitgeraasd zijn en hopelijk wat geïrriteerd raken. De uitwerking werkte deels goed. We hadden maar 1 spits vandaag en hun verdediging wist niet goed voor wie die bestemd was omdat onze spits veel van positie wisselde. Doordat Mierlo dan toch maar 3 man achterin hield voor de ene spits, hadden we verdedigers over. Daar zat het andere gedeelte wat niet goed werkte in het begin. We hadden dan wel speelsters over, maar ook zij wisten niet precies wie nu wie moest verdedigen. De aanvoerster van Mierlo, de betere speelster maakte daar gebruik van en scoorde binnen 10 minuten 2 x. Daar ging ons plan. Gelukkig konden we met wat aanwijzingen ons team weer in de wedstrijd helpen. Lieke ging als vaste verdediger op hun aanvoerster en daardoor was hun gevaar al snel een heel stuk minder. We begonnen zelfs meer balbezit te krijgen en met zeer mooie combinaties kregen onze spitsen Isa en Mila al wat kansjes. Nadat Marly ons nog een keer redde en ons daardoor in de wedstrijd hield, begonnen we toch echt aan te dringen. Nathalie en Anne zaten er telkens kort op en gaven ons daardoor meer druk naar voren. Ook Amber en Kim kwamen vaker mee op. Uiteindelijk stak Amber het middenveld over met een goede combinatie met Laukje en vond Isa. Zij sloeg op goal en via de keepster kwam die bij Suzanne, die vervolgens de 2-1 maakte. We zaten weer helemaal in de wedstrijd en Mira, Isa en Mila hadden nog een hele goede kansen op de gelijkmaker. Net als vorige week was het kwartier voor rust onze beste fase. Dan heb je de rust eigenlijk liever niet. Rust 2-1. Na rust zie je dan dat zij weer wat beter staan en gaat het weer gelijk op. We hebben nog zeker wat geprobeerd en Laukje kwam net 1 cm te kort om de bal van Mira van buiten de cirkel nog aan te raken zodat de goal telde. Jammer.

Met nog een kwartier te spelen maken zij 3-1. Ook nu weer was hun aanvoerster hierbij betrokken.

Deze klap kwamen we niet meer te boven. De pijntjes worden dan weer voelbaar en het veld werd steeds groter. We kregen het niet meer belopen en via een strafcorner wordt het uiteindelijk 4-1. Meiden ook vandaag heb ik weer bij vlagen heel goed hockey gezien. Ook vandaag stonden er weer veel meiden op een andere plek, maar ook nu laten jullie zien dat jullie veelzijdig zijn. Ook de coach van Mierlo gaf toe dat wij een lastige tegenstander waren en vond dat het wel een iets geflatteerde uitslag was.

Dus van alle 5 de wedstrijden was alleen Deurne een maatje te groot. Dus we krijgen sowieso nog 4 mooie wedstrijden.

Tot over enkele weken. Volgende week gaat niet door.

 

Groeten John en Franco