R.H.C. Concordia DJ1 - Dames 1 Jong: 2 - 1

Gespeeld op: 13-9-2020

Hallo allemaal,

 

Vandaag al de eerste topper tegen concordia en gelukkig is iedereen weer van de partij.

 

We begonnen goed aan de wedstrijd en Concordia was wat zoekende. Hierdoor kregen we al een paar kleine kansjes. Ook een s.c hoorde daarbij, maar helaas kwam daar niets uit.

Na verloop van de wedstrijd zag ik wel dat de tegenstander sterker werd en zeker van een ander nivo was als vorige week.

Toch de beste kans was van ons. Emma draaide zich goed vrij en sloeg hard op de paal.

Dan Concordia. Zij vonden elkaar steeds beter en Esther kreeg het drukker als laatste vrouw.

Gelukkig was Janne vandaag in supervorm en als onze verdediging het even niet kon houden dan stond Janne telkens goed opgesteld.

Het bleek wel dat het een zware klus zou worden vandaag.

We kwamen niet echt aan hockeyen toe zoals we kunnen en dit kwam zoals ik het zag doordat zij een betere conditie hadden als wij.

Net overal iets eerder dan wij bij de bal en dan hadden ze nog een paar zeer behendige speelsters. Toch hielden we redelijk makkelijk stand en dan scoort Emma op een zeer fraaie manier de 0-1.

Dat gaf ons weer wat kracht. De duels werden wat feller en zeker op het middenveld daar was het vaak te doen. Op het moment dat we Concordia weer wat achteruitdrukte, counterde ze naar de 1-1. Gewoon een mooie solo prima afgerond. Niet veel later precies omgedraaid. Kim en Demi samen op de keepster en dan lukt het net niet om weer voor te komen. Dan weer een 3tal reddingen van Janne en ook Marie Carine haalt een bal schitterend van de doellijn. Nu Emma die op solo gaat. Keepster voorbij, maar de bal net te hard voorbij om af te werken. Wat een spanning weer.

Het laatste kwart was de benzine wat op. De druk werd groter en we konden niet veel meer dan verdedigen.

1-1 daar hoopte ik op. Die hoop was tevergeefs. We hadden eigenlijk een s.c verdiend. Helaas niet gegeven al had 1 scheidsrechter het wel gezien. De actie erop kregen we wegens afhouden een s.c tegen. Technisch gezien was het er een, maar ook wij hadden er dan een paar extra verdiend. Zeker in de laatste min erg vervelend. Met het hele team om de cirkel slaan ze die dan ook nog binnen. Erg Jammer. 2-1

Over de hele wedstrijd gezien hadden zij het verdiend. Alleen de manier waarop vind ik jammer.

Dames, we hebben het hun zeer moeilijk gemaakt en als we conditioneel nog wat sterker zijn dat zullen jullie merken dat het een stuk makkelijker wordt.

 

Tot volgende week.

Groeten Judith en Franco

 

 

 

 

 

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Hockey Geldrop DJ3
HC Helmond DJ6
HC Helmond DJ7
V.M.H.C. Basko DJ2