HC Helmond DJ7 - Dames 1 Jong: 2 - 2

Gespeeld op: 4-10-2020

Hallo allemaal,

Vandaag de wedstrijd tegen de koploper Helmond DJ7. Gezien zij vorige week onverwacht verloren, zien wij kansen. Helaas heeft Lieke een blessure en is ook Kris niet fit. Anne en Laukje zijn gelukkig weer hersteld. Verder veel tape en verbanden te zien, dus een hele uitdaging vandaag.

We mochten op het altijd leuke stuiterende waterveld en daar hadden we ons dan ook op voorbereid. We begonnen dan ook sterk en hun keepter had meteen vanalles te doen. Emma en Ted waren telkens dreigend vanaf links en daardoor had Kim al 2 mooie kansen. Vooral de 2de sloeg ze snoeihard op hun keepster en ik had hem eigenlijk al geteld.

Na ons goede begin ging het wat meer gelijk op. Zij gingen wat meer gebruik maken van het rare veld en daar hadden we wat moeite mee. Zeker als ze niet fluiten voor gevaarlijke hoge ballen. Onze verdediging is normaliter zeer betrouwbaar, maar nu zaten ze er soms helemaal naast. Dit neem ik ze echt niet kwalijk, want de bal sprong alle kanten op. De 1-0 kwam wel uit zo'n moment. De bal sprong over onze stick en ineens stond hun spits vrij en scoorde zij.

Niet verdiend maar daar heb je niets aan. Dan wordt het wat rommeliger. We staan vaak met 3 man vrij op het midden, maar het controleren duurde nu te lang en zo konden wij niet in ons ritme komen. Weer een zelfde bal als bij de 1-0 en ook nu miste wij de bal en kon hun spits op links doorbreken. De 2-0 was een feit.

We geven zoals gewoonlijk niet op en vooral Anne had een geweldige kans. Goed voorbereidend werk op links en door Emma goed terug gelegd. Anne raakte de bal helaas niet goed. Ik heb ze maar meteen gewisseld ;)

Met de rust hebben we het helemaal omgegooid. Andere tactiek. 3-3-4 . Alle snelle speelsters in de verdediging en dat betekende de spitsen in de verdediging en de verdediging naar de spits. Nu probeerde wij de bal zo snel mogenlijk in hun cirkel te slaan en zo een s.c te versieren of op  een fout van hun kant. Wat we hoopte gebeurde. Zij liepen wat terug uit en wij kregen een s.c. Sanne nam aan en pushte goed, maar die werd geblokt. gelukkig viel die weer bij Sanne en die vond nu Laukje. Zij haalt zonder nadenken goed uit en de 2-1 is gemaakt. Helmond werd wat gefrusteerd en met fysiek en lange ballen naar voren hoopten ze weer onder onze druk uit te komen. De snelheid achterin kwam nu goed van pas en zij losten samen alles goed op. Marie Carine, nu op het middenveld gebruikte haar krachtige slag om zo onze spitsen te bereiken. Dat werkte want nu kreeg Ilse de bal op rechts en zij sloeg hard de cirkel in op hun voet. Weer een s.c en nu zou Julia hem nemen. De aanname was goed en ja hoor Julia pushte de bal binnen. 2-2 Wat een vreugde. De 10 min daarna was een thriller. Het ging op en neer en alles zat er in. Kansen aan beide kanten, Fysiek, strijd enz. Gelukkig waren op het laatst Janne en Esther beide nog scherp en koel zodat wij dat dikverdiende punt mee naar Asten konden nemen.

Dames wat een veerkracht hebben jullie getoond vandaag. Mijn complimenten, zeker als ik ineens de spitsen en verdedigers omdraai in het veld. Zo zie je maar jullie zijn allemaal allround. Top dames.

Groeten Judith en Franco

 

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Hockey Geldrop DJ3
R.H.C. Concordia DJ1
HC Helmond DJ6
V.M.H.C. Basko DJ2