Login ❯

Wedstrijden quicklinks

Mededelingen

Agenda

zo 15-09  Seizoensopening by D
za 05-10  Activiteit 'tHACje
vr 25-10  HCAS 2e Pubquiz
za 16-11  Activiteit 'tHACje
  hele agenda

Komende 6 verjaardagen

Lenore Smits 23-08
Estée Smits 23-08
Kars Barmentlo 23-08
Mitchell Cronin 23-08
Guus Gruijters 23-08
Marlinde Henst 24-08
MA2 Zaal- V.M.H.C. Basko MA2 : 6 - 7
 

Hallo allemaal,

 

Vandaag 2 leuke wedstrijden in het vooruitzicht. Tijd voor de eerste punten.

Lieke afwezig vandaag en Hannah en Dominique vielen in.

De voorbereiding was kort maar helder. We wilden vandaag zien, waar wij normaal om bekend staan. Als een team met elkaar strijden tot de laatste seconden.

 

Nou je had erbij moeten zijn vandaag. Inzet, lekkere duels en spanning.

Tegen Geldrop ging het gelijk op. Kansen aan beide zijde, met de beste van ons Suus mikte mooi in de hoek, maar raakte de paal. Rust 0-0. Na rust kwam Geldrop op 1-0 en toen kwamen we echt los. De druk werd opgevoerd en het spel ging op en neer, maar Geldrop had het lastig 1-1, 2-1, 2-2 en weer 3-2 voor Geldrop. Zou het dan weer net niet lukken. Met nog 5 minuten gaven we alles en ja hoor de 3-3 viel binnen. We hadden voor 1 punt kunnen gaan, maar je had die meiden moeten zien. Ze speelden op het randje en Geldrop kreeg de bal niet meer naar voren. In de laatste 30 seconden maakten we dan de verdiende 3-4. Wat een bevrijding en de eerste 3 punten zijn dan binnen.

Er zaten mooie doelpunten bij zoals de strafcorner van Kim, maar ook de verdedigende duels over het veld waren mooi om te zien. Een echte teamprestatie! Top meiden!

 

De 2de wedstrijd dan tegen Basko.

We begonnen fel, want we zaten nog in het ritme van de eerste wedstrijd. Zo was het na 5 minuten al 2-0 voor ons. Dan komt er een cruciaal moment. Basko redde een inzet van ons op de doellijn met de voet en helaas voor ons werd dit niet gezien. Niet veel later maken zij de 2-1 en ook Basko kwam beter in de wedstrijd. Vooral fysiek en strafcorners uitlokken was hun tactiek. Marie Carine werd zelfs tot 2 x toe tegen de grond gewerkt en ook Sanne en Femme kregen flinke tikken. Het gaf wel aan hoe graag beide partijen wilden winnen. Nog even op de strafcorner uitlokken, dat deden ze best wel slim. Hockeyend waren wij beter. Uit de strafcorner scoren zij vervolgens een paar keer en het leek erop dat het 3-3 met rust zou zijn. Werkelijk in zoemer maken zij wat gelukkig de 3-4. Rust.

Na rust begon toch de vermoeidheid wat op te spelen en binnen enkele minuten was het al 3-6. Dan maar weer iets nieuws proberen. Dominique die zeer goed gekeept had werd gewisseld en Esther werd vliegende keep. Nou hadden we er in het begin zelf ook lastig mee. Onze backs bleven te veel hangen en Esther had dat nog nooit gedaan. Met nog 5 minuten was het 4-7. Dan wordt het toch nog spannend. We kregen door, hoe we de man meer moesten gaan benutten. Grappig dat hun coach dan ook in grijpt en Basko probeerde om de bus te parkeren. We kregen nu dus wel veldoverwicht en met nog 2 minuten te gaan scoorde we onze 5de en 6 de goal. Wat een spanning. De hoofdjes waren zo rood dat de verlichting bijna uit kon. Basko werd helemaal overrompeld en met kunst en vliegwerk bleven ze overeind. Nog 1 strafcorner kregen we en wat hadden we onze meiden nog een goal gegund, maar helaas bleef het erbij 6-7.

De doelpuntenmakers vandaag waren oa Kim, Laukje, Suus, Hannah, Sanne en misschien ben ik iemand vergeten. Ja ja ik weet het slordig van mij, maar we hadden ook nog maar 6 x gescoord en vandaag ineens 10 erbijJ

Nogmaals meiden. Vandaag was het bikkelen voor elkaar de grootste winst. Ga zo door.

Hannah en Dominique bedankt voor het invallen.

Tot volgende week

Groeten John en Franco