Login ❯

Mededelingen

Agenda

vr 25-09  Sportimpuls
vr 02-10  Sportimpuls
  hele agenda

Komende 6 verjaardagen

Roos Sonnemans 08-07
Roos de Lange 08-07
Maurits Prinsen 09-07
Lilianne Dieudonné 10-07
Fleur de Bruin 11-07
Guyon de Lau 12-07
MA3 Zaal- Hockey Geldrop MA4 : 4 - 3
 

Hallo allemaal,

Vandaag de hele vroege wedstrijden tegen Geldrop en Eindhoven. Ciara kon helaas niet.

Gisteren goed getraind, (al waren we maar met 4) dus aan ons om de koppositie over te nemen. Ik kan alvast verklappen dat spannend het woord van vandaag was.

De eerste wedstrijd tegen Geldrop:

Geldrop nog geen wedstrijd gespeeld en dus voor ons nog een? Ze spelen wel bij ons in de buiten competitie en zij spelen altijd verrassend.

Zo ook vandaag. We kwamen lastig op gang en er werd veel balverlies geleden.

Ook onze voetjes stonden vandaag vaak op de verkeerde plek. De eerste s.c van Geldrop zat er ook nog eens in 0-1. Na die goal kregen we meer grip en Demi maakte de gelijkmaker 1-1. We hadden nu wat kansen op de 2-1 maar hun keepster was net zoals buiten erg goed. Dan weer een s.c tegen en weer raak.1-2. Gelukkig niet veel later scoren wij ook via Lieke uit een s.c de 2-2. Het was een mooie variant, zeker omdat de eerste 4 s.c de keepster telkens goed had. Toch had ik nog steeds een goed gevoel, zeker nadat Emma met een verrassende backhand de 3-2 maakte. Op naar de rust en dan toch heel ongelukkig krijgen we weer een s.c tegen. Extra gefocust nu en toch met het nodige geluk maken zij weer de gelijkmaker 3-3. Rust

Nog even gehad over hun s.c want dat was hun grootste kwaliteit en hun keepster natuurlijk.

Onze keep vroeg zelf of ze wat meer mocht uitkomen en meedoen en dat pakte goed uit. De s.c kreeg Geldrop nu niet meer en dat scheelde een hoop qua scoringskansen voor hun. Wij bleven goed hockeyen, alleen hij wilde er niet in. Laukje had vandaag iets met de paal. Maar daar krijg je geen punten voor helaas. De tijd tikte door en daar was dan de bevrijdende 4-3 van Demi. Nu zaak om het dicht te houden. De spanning werd steeds groter en dan moet ik weer de complimenten geven. Vooral Lieke en Esther hadden veel ballen en bleven rustig. Zo wonnen we uiteindelijk en pakte we weer 3 belangrijke punten.

Wedstrijd 2 tegen Eindhoven:

We besloten omdat we maar met 9 waren, om iets compacter te gaan spelen. Zeker omdat we al vermoeid waren. Nu pakte dat ook nog eens goed uit. Slordige passes van Eindhoven werden goed onderschept en onze aanval liep dan goed. Net als vorige week veel s.c voor ons en zelfs een strafbal. Weer werd de bal net als vorige week voor de lijn met het lichaam bewust gestopt.

Gelukkig ook nu weer Julia die rustig bleef en de 1-0 maakte. Niet veel later Demi de 2-0 en alles liep lekker. Dan laukje weer 2 a 3 keer de paal. Wat een pech en dan wordt ook nog de 3-0 van Demi onterecht afgekeurd. Nu waren we veel sterker, maar in de zaal weet je hat nooit. Dan een fysiek sterke speelster van Eindhoven gebruikte net als vorige week haar lichaam goed en ze scoorde de 2-1 uit het niets. Het zal toch niet. Nee Emma versnelde en gooide wat frustratie van haar af om de afgekeurde goal en maakte beheerst de 3-1. Rust

Nog even besproken hoe we de fysieke speelster in bedwang moesten houden en daar wist Sanne wel een oplossing voor. Laat haar meteen haar tegenstander worden en inderdaad Sanne had de oplossing. Ze zat werkelijk bijna met haar hoofd in haar ….. maar ze kon wel niet meer wat ze wou. Je had erbij moeten zijn om te zien hoe die duels er uit zagen. Eindhoven kon eigenlijk niets meer en nu dan Laukje wel raak 4-1 en dan is het over. Julia maakte nog een prachtige s.c 5-1 en ook Emma weer met een mooie versnelling en een geplaatste bal de 6-1. Dan in de allerlaatste sec nog een s.c. De bal is wel 4 keer op goal geslagen en weer opgevangen voor dat Esther definitief de bal over de lijn sloeg. 7-1

Meiden we hebben vandaag weer hele goede zakengedaan en staan dus aan kop. Nu kunnen we lekker van Kerst en nieuwjaar gaan genieten voordat we weer moeten. Geniet ervan.

 

Groeten Ronnie en Franco